Okay
  Public Ticket #1344058
portfolio image
Closed

Comments

  • toonafish started the conversation

    Hello, I've been trying to replace or add images in the portfolios.

    But when I add a title, click on the file URL button and then click on "insert into post" nothing happens. Neither with new images I added to the Media Library, nor with already existing demo images. The link that's in a demo portfolio doesn't change and if I create a new portfolio no link is added.

    btw. I tried it in Chrome, Firefox and IE

    Thanks,

    -Ronald

  •  883
    Qode replied

    Hello Ronald,

    Thanks for writing in.

    Can you please send us WP admin link, username and password (make sure that reply is set to PRIVATE), so we can inspect this further.

    Also, send us screenshots/or short video, so we can see what exactly you have tried.

    The new and improved Online Bridge Documentation is live. Check it out now - LINK

    Best Regards,
    Qode

  •   toonafish replied privately
  •  883
    Qode replied

    Hello Ronald,

    Thanks for the video.

    We tested this on our side, and seems there is no other way to add image link into this field, we are sorry.

    If there’s anything else we can help you with, please let us know.

    The new and improved Online Bridge Documentation is live. Check it out now - LINK

    Best Regards,
    Qode

  • toonafish replied

    Thanks, does that mean there's no other way then the workaround I mentioned ? That would be a bummer, is it broken or was it always like this ?


    I hope I'm not a nuisance, and don't know if I should create a new ticket for this, but another question I have is about the color of some of the items in the interface like these arrow buttons and the back button: screengrab

    How can I change the color ? I've been looking for it in the Qode panel but no matter what I change, these stay dark grey.

    Thanks,

    - Ronald

  •  883
    Qode replied

    Hello Ronald,

    1. Unfortunately, it means that, we are sorry. We are not sure, but we didn't change that at all, so seems that's how it worked before.

    2. In order to change colors for portfolio navigation, please apply this css in Qode > Global Options > Custom CSS field:

    .portfolio_navigation .portfolio_prev a, 
    .portfolio_navigation .portfolio_next a, 
    .portfolio_navigation .portfolio_button a {
        background-color: #f0f !important;
    }
    .portfolio_navigation .portfolio_prev a:hover, 
    .portfolio_navigation .portfolio_next a:hover, 
    .portfolio_navigation .portfolio_button a:hover {
        background-color: #0f0 !important;
    }

    Hope that helps.

    If there’s anything else we can help you with, please let us know.

    Attached files:  2017-10-25_1435.png

    The new and improved Online Bridge Documentation is live. Check it out now - LINK

    Best Regards,
    Qode

  • toonafish replied

    Hello Qode,

    Thank you, you're a wizard, that worked :-)


    Another question, is it possible to remove the text and "like" ( little heart ) icon under the images in the Portfolio page completely ? ( this text ) So that the portfolio images neatly line up ?

    And if not, how can I change the color of the white title part of the text ? I tried all color input fields in the Qode page, but nothing seems to work.

    Thanks,

    - Ronald

  •  883
    Qode replied

    Hello There,

    2. You are welcome, it was pleasure to assist you.

    3. Please apply this css in Qode Options > Global Options > Custom CSS field:

    .projects_holder.type2 .mix .hover {
        display: none !important;
    }

    Hope that helps.

    If there’s anything else we can help you with, please let us know.

    Attached files:  2017-10-27_1442.png

    The new and improved Online Bridge Documentation is live. Check it out now - LINK

    Best Regards,
    Qode

  • toonafish replied

    Hi Qode,

    Brilliant ! Thank you very much !

    - Ronald

  •  1,137
    Qode replied

    You are welcome 

    Have a nice weekend, 

    Qode

    * The new and improved Online Bridge Documentation is live. Check it out now - http://bridge.qodeinteractive.com/

    * You can also check our articles with useful tips and suggestions

    Best Regards,

    Qode

  • toonafish replied

    Hi Qode,

    Some more questions, I hope you can help me.


    I've noticed this strange behavior.

    When I click on the logo image at the top header of the page, the "homepage" is loaded. But the "Layersliders" appear completely out of frame, to the right of the page, only when I refresh the browser by scaling it, the sliders pop into place again.

    http://www.toonafish.nl/wordpress/

    The strange thing is, when I click in the "Home" link in the top menu, it works just fine. But the URL's are the same on both.

    This works fine in the demo, so maybe I have screwed up a setting somewhere. But I don't have a clue where to look.

    Another question; I added some Vimeo and Youtube videos that start playing right away in the page, instead of the default behavior with a still image and a player that pops up as in the demo.

    Like this : http://www.toonafish.nl/wordpress/portfolio_page/sinki_tak/

    And this : http://www.toonafish.nl/wordpress/portfolio_page/tv-lab/

    But when I add an image, the whole layout is screwed up and very hard to control.

    I solved this by choosing a "custom portfolio" setting, and manually adjusting the the image and video size, so they match. But then the "date, category and about" menus disappear. Is there a better way to add videos that play like this, so the layout is easier to control ?

    Also, when I add an image by adding some code instead of using the "Qode portfolio" menu, and I click on the image, a link is opened with the large full screen view. But there is no way to close the image. Is there some code I can add to use the same image viewer that is used when I add an image with the Qode portfolio menu ?

    Thanks,

    -Ronald

  •  883
    Qode replied

    Hello Ronald,

    Sorry for late response.

    In future, please ask one question at a time, because one ticket is for one question, or try to limit your questions to 3 per ticket and related to one issue. Thanks in advance.

    1. Please try to deactivate all your third party plugins, except plugins that came bundled with the theme and see if it helps. If the issue disappears, activate your plugins one by one and see if you can find the one that is causing the issue.

    In case you need to use this plugin, the solution would be to disable Page Transition globally (for all pages) in your WP admin under Qode -> Global Options -> Page transition -> No animation.

    Note that you can disable Page Transition for a specific page only in WP admin -> Pages -> your page -> Qode Custom Fields -> Choose animation -> No animation.

    2. We checked your page, but didn't find anything weird, just bare in mind that videos won't be responsive, because of using iframe.

    We can advise you to try various portfolio single types (on a single portfolio page level) - Choose portfolio single view.

    For example, you can add videos with Qode shortcodes - video (check attachment), in two/three columns.

    3. Unfortunately, such an option doesn't exist, we are sorry.

    In this case you can try some third party plugin, but we didn't tested any, and because of that we are not in position to recommend a plugin for that purpose.

    Thanks for patience.

    Attached files:  2017-11-03_0849.png
      2017-11-03_0848.png

    The new and improved Online Bridge Documentation is live. Check it out now - LINK

    Best Regards,
    Qode

  • toonafish replied

    Hello Qode,

    Sorry, I’ll create a new ticket next time.

    But thanks, I managed to fix the home page entry by disabling the transition to “no animation” and also changing  the permalink setting to “post image” . 

    I tried using the Qode shortcodes like you suggested, but it seems I can only adjust the height of the portfolio video items,  witch results is very strange ratio, and the autoplay and loop seem broken. Is that correct ? 

    Thank you for the help again, and have a nice weekend.

    Kind regards,

    - Ronald

  •  1,137
    Qode replied

    Hi Ronald, 

    You are welcome. Regarding the video, unfortunately, Video shortcode does not include options to control the aspect ratio, autoplay etc. You can consider using some third party plugin for videos. We cannot give you exact recommendation because we haven't tested such plugins with our theme. Thank you for your understanding. 

    Best regards, 

    Qode

    * The new and improved Online Bridge Documentation is live. Check it out now - http://bridge.qodeinteractive.com/

    * You can also check our articles with useful tips and suggestions

    Best Regards,

    Qode

  •  396
    Qode replied

    Hello Ronald,

    I will try to handle your ticket since colleague isn't available at the moment. As I understand, there is issue with video responsiveness. Since videos are embedded with fixed width they won't be responsive which is normal, but this can be changed with css code below:

    .portfolio_single iframe {
        width: 100% !important;
    }

    You can apply the code from Qode options > General > Custom CSS field and video will resize automatically, and video should look like this:

    Desktop - https://www.screencast.com/t/9w4O764K5dY

    Mobile - https://www.screencast.com/t/ihzM1ZU1T

    Best Regards!